неділю, 11 січня 2015 р.

PROJECT LIFE 2015 #2

Христос Народився!
Так довго чекаємо, готуємося до новорічно-різдвяних свят, а вони раз ...і минули, ну ще зовсім трішечки залишилося, щоб ми ще могли поласувати смачнезною кутею )))

Зима щось нас залишає передчасно. У нас вже другий день падає дощ, мокро та слизько. Сьогодні вже навіть бачила бруньки на кущах бузку. Але таки сподіваюся, що сніжок нас ще потішить і я таки зроблю кілька зимових фото. Хоч би сніговичка зліпити!

Але я сьогодні до вас із продовженням свого цьогорічного проекту Project Life в Україні.
Навіть банер зробила, щоб легко було знайти усі записи.


Вже минуло 10 днів 2015 року. І у мене є вже початок. Але про це вже у наступному пості.

А сьогодні я хочу розповісти вам про те, як я веду свій Project Life, що використовую і що взагалі потрібно для нього.

Спочатку коротенько, що ж таке Project Life?! (гадаю, ви як і я вже перечитали масу інформації, але так щоб нагадати для себе).
Засновниця Project Life - Беккі Хіггінс вирішила, що в сучасному темпі життя закарбувати в сторінках і міні-альбомах всі події, які відбуваються в сім'ї практично неможливо. Але пам'ять залишити хочеться, і хочеться зробити це красиво. Для цього вона придумала особливу систему з кишеньками для фото і декоративних карток. І сенс альбому полягає в тому, щоб роздрукувати фотографії, вставити їх в кишеньки, на сусідніх картках написати журналінг, а решта картки залишити декоративними як прикраса. І якщо Ви хочете записати історію сім'ї з фотографіями - це цілком непоганий варіант.
В першу чергу, треба мати бажання і усвідомлення того, що це все-таки рутина, хоча якщо продумати все до дрібниць, створення розворотів перетворюється на процес, який настільки приносить задоволення, що іноді чекаєш закінчення тижня або місяця, щоб вже почати оформляти новий розворот . Крім цього треба купити (зробити) альбом, файли і картки , роздрукувати фотографії, і можна приступати.


І так , з що потрібно щоб розпочати ПЛ?
1. Файли з кишеньками.
У скрап магазинах України їх є достатньо і різних дизайнів. Я у  своєму ПЛ використовую найбільш популярний дизайн А.
2. Картки.
Вони продаються цілими колекціями. Також багато у наших магазинах.
Але за розмірами вони є 10*15 см, та 7,5*10 см.


3. Альбом.
Їх є багатенько і за фактурою, і за розмірами. Так як це найдорожча складова ПЛ, то я їх жодного разу не купувала. Але дуже цікаво написано про їх види у блозі Совушка Славіа. Завітайте, там багато цікавої інформації по ПЛ.

4. Ну принтер. Без нього важко, але можливо.
Головне не забувати фотографувати. Навіть коли вам здається, цей момент не дуже цікавим сьогодні, то завтра ви на нього подивитися зовсім іншими очима!!!

А тепер (кому, ще не надоїло) я розповім, як я знаходжу вихід із основної для мене проблеми - не достатнє фінансування )) і відповідно не все я можу собі дозволити. 

Картки. Я або розробляю їх сама, або ріжу скрап-папір і у хід ідуть різноманітні залишки скрап-паперу. Ну або використовую картки зі скрап наборів.









Альбом. Як я уже писала, я не можу його купити, тому планую зробити. Робитиму з картону, обтягну тканиною. А тримачі візьму з дешевшої папки А4. Думаю, що це буде ближче до кінця року, так як не знаю товщини альбому.

Файли. Без них я не можу. З ними найлегше і найшвидше. хоча знаю, що і тут знаходять вихід. Ріжуть ватман звичайний на формат 30*30 см. Оформляють-клеють фото і картки, а потім оформляють у альбом. Також бачила варіант ПЛ на листах скрап-паперу. Теж цікаво!

Принтер. З ним мені пощастило - він є. Можливо, не супер-пупер, але мене задовольняє. Роздруковую на А4 глянцевому фотопапері.
Є варіанти, коли збирають фото за місяць, обробляють (якщо є можливість) і здають у фотосалон на друк. Трішки займає час, але ж якісніший друк. Ну і , напевно з розмірами фото проблемно. Бо 10*15 без проблем, а 7,5*10 то вже самому вирізати, мабуть.

Хоча, завжди можна знайти вихід. Головне бажання!!!

Ну і трішки про декор. Це можуть бути: скотчі, штампи/датер, наклейки, натирки, стрічки, дерев'яні фішки, чіпборди... Будь що не дуже об"ємне.






Не слід забувати і про меморабіліі - білетики, візитки, чеки, теги від нових покупочок і все що нагадає вам про приємно проведений час.



Спочатку, здається, що все це дрібнички. Але повірте, на слово, навіть за кілька місяців у вас це викличе приємну посмішку і спогади.

Нагадаю, що я не заставляю писати журналінг  у ПЛ українською мовою. Я просто хочу, щоб цей проект прижився і у нас в Україні. Бо це реально цікавий процес і результат. Це наче фотощоденник вашої сім"ї.

Запрошуюв коментарях (до поки я не розберуся з лінками) залишити посилання на свій блог і поділитися, яв ви розпочали підготовку до project life 2015. І якщо не біде важко, то заберіть і собі банер, щоб про нас дізналося більше українок)))

А вже завтра я покажу свою титульну сторінку і перший розворот 2015 року.

Удачі!
Гарного настрою і натхнення!!! Бажаючі приєднатися, запрошую в містер лінки))) (сподіваюся там все ок)

13 коментарів:

  1. Юля, привет!!!! очень заинтересовала идея, я о скрапе узнала только в прошлом году, занимаюсь им мало, так как основное хобби другое, но мне очень нравится этот вид творчества, особенно в плане сохранения памяти. Вот и о ПЛ впервые прочитала. Я пока только повесила баннер на панельке, еще не знаю, успею или нет. А участвовать только можно с 2015 годом? Что-то мне пока ближе 2014, видимо потому, что там уже как-то есть, что обдумывать, да и год такой, который обязательно надо сохранить для истории. Вот только снова еще один момент, супруг не одобряет фото в интернете, да и у меня к этому двоякое отношение, а как же ПЛ без фото показать... В общем я вся в раздумьях))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Kasatka, привіт. Мені здається, що саме для новачків у скрапі-це ідеальний варіант. І історія сім"ї зберігається і рука набивається на більші шедеври у скрапі.
      Брати участь можна і з 2014 роком. Як тобі зручніше!!!
      А на рахунок сімейних фото в інтернеті...ну може замальовувати обличчя. Бо й справді показувати ПЛ без фото, то проблема(((
      Думай, а я тебе чекаю із задоволенням!!!

      І погуляла в тебе в блозі. Там стільки краси - просто повернення в дитинство!!!

      Видалити
  2. Славімо Його!
    Ти так цікаво придумала з ПЛ..молодець. Я зробила лише 2 альбоми і те не собі, мабуть ще до них недоросла, до ПЛ також. Буду старатись виправляти, може і сторінку для початку зроблю))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Соломія, привіт.
      Я вважаю, що ПЛ це саме те, що потрібно для сімейних альбомів. Цілий попрацювала і пам"ять на роки!!!
      А потім наступний рік)))

      Так що чекаю !!! Приєднуйся. !!!

      Видалити
  3. Юля, з почином!
    Я с радостью присоединюсь к СП!:)
    Начало года всегда горит планами как новогодняя елка:) Я бы хотела вести PL 2015 и PL 2014 одновременно))))))) Если так можно? Вот мой блог: http://easy-scrap.blogspot.com/
    Пока заберу себе баннер на панельку, а потом расскажу о своих планах на PL отдельно:)
    Спасибо за СП!:)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Іннусь, дякую.
      Я думаю, що можна вести і за два роки і навіть за три. Аби натхнення вистачило))) і ЧАСУ!!! В мене теж є бажання довести 2014 до кінця. Але не загадую на перед.
      Так що чекаю тебе і твої розворотики!!!

      Видалити
  4. Юлясику привіт!!!! Ну ти заінтригувала!!!
    Класна ідея!!! я от планую теж почати, і напевно просто треба копняка файного )))
    ех....я подумаю і може почну з тобою ;)
    а ти молодчинка!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, Оксаночко, рада тебе тут бачити. Я й сама загорілася в цьому році ПЛ більше ніж минулі, тому хочу і вас долучити. Щоб не скучно було!!! Тому швиденько думай і до роботи. А то якось дивно , чому в Україні мало хто цим займається...треба виправляти ситуацію)))

      Видалити
    2. Ксюша, давай до нас! :-) гарною давньою компанiэю))))

      Видалити
    3. і я з вами ))) ти права, Танюш, нашою компанією буде весело !

      Видалити
    4. Ох, дівчата, одна ваша присутність вже надихає))) так що до роботи. ))))

      Видалити
  5. Юля, ти просто молодчинка, я тобою захоплююсь!!!!! особливо за те, що робиш ПЛ без альбому та готових карток - це ж яку мотивацию треба мати! а я ще не почала, але на альбом, картки та файли вже 100 евро спустила )))) майже соромно) я теж спочатку думала, що буду рiзати на кaртки скрап папiр, та до цього часу зробила лиш одну сторiнку з паперу, все решту картки - то набагато швидше! я так як я в роботi над ПЛ зовсiм не швидка, то це менi неабияка допомога))) , до речi, журналiнг пишу виключно украïнською, в твiй проект вписуюсь) приэднуюсь, якщо буду i далi показувати його в блозi :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, так приємно, я аж зашарілася ))) . Мені б було дуже приємно бачити тебе у своєму сп. Чим нас більше тим веселіше !!!!!

      Видалити