середу, 24 жовтня 2012 р.

Ура! Я зробила це - ДЕКУПАЖ Ключниця

Привітулі.
Поки тато бавить малятко, а я тут )))
Хочу трішки похвастатись )))
Постійно розглядаю роботи Олічки -  Бамбетль і любуюся її роботами. То чудеса! 
І мені захотілося хоч трішечки приблизитися до цієї краси. Завдяки чоловіку коханому я тепер маю деякі потрібні матеріали для цієї справи )))

І ось , у мене вийшла ключниця. Давно виношувала ідею і нарешті...це сталося )))

А тепер після роботи в мене є певні запитання. Знаю, що Олічка до мене інколи заглядає, то й чекаю поради ))), а можливо і ще хтось підкаже !
1.Спочатку замість кракелюру я за порадою МК з інтернету використовувала клей ПВА і... тріщинок не вийшло. Перше змивання всього. 
2. З кракелюром наче налагодилась справа але мабуть потрібно було обезжилити. Бо в деяких місцях кракелюр і фарба почати скручуватися...знову змиваю.
Промила, обезжирила і все пішло далі )))
4. Чи обов"язково змочувати серветку на файлі водичкою, а тоді накладати на промащену клеєм дощечку?
5. Як правильно обрати серветки? Бо як вийшло у мене - ніжна гарна серветочка, а коли приклеїла, то вона повністю злилася із дощечкою. І знову я змивала все(
6. І  результаті загальний вигляд, наче, не поганий! Але... є місця де десь на кракелюрному єтапі все-таки є якісь пухирці, ну щось типу того . З чим це пов"язано?
Коли покрила лаком, то не дуже помітно але не для мене (((
 Підкажіть у чому справа.

Трішки детальніше!


І якісь тріщини великуваті ...
Гачечки чоловік прикрутив, тепер залишилось прикріпити до стіни у коридорі. Завдання вже прийнято до роботи )))

А ще в нас вчора було свято. Вже 3 рочки як ми зустрілися )))

Це мої подаруночки ))) , що стало справжнім сюрпризом. Значить мене все ж таки слухають )))
І надивившись фото у Зірочки і ми пішли у осінь!!! )))


Дякую, що завітали! Чекаю вашої допомоги.
Всім гарного настрою.

14 коментарів:

  1. Ти просто чудова!)))Той віночок осінній так вам усім пасує.Молодший з вашої родини-просто гарнюня!Так звзято до робити взялась)КЛючниця чудовезна.Радити не буду,я не вмію-Олічка прийде усьо розкаже.Як на мене дуже клььова вийшла річ.Нехай гарненько служить)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Наталя. Нашому найменшенькому взагалі було дуже дивно дивитися, у що то його одягають)))

      Видалити
  2. яка ж ти молодець, що спробувала цей декупаж!!!
    а получилось дууже гарно!

    ВідповістиВидалити
  3. Юльчик, вітаю з декупажним початком!!! таким вдалим і кльовим початком )) суперово вийшло!!!
    я думаю Оля підкаже що і як, бо я в тому не сильний спєц ))
    чоловік молодчинка ))) таки дійсно слухає )))
    ну а ви просто чудові!!! так позитивні фото!!! і якийсь такий знайомий район....вежу оту що на останній фото позаду пама"ятаю ))

    ВідповістиВидалити
  4. Оксанчик, дякую, теж сподіваюсь, що Олічка підкаже )))
    А райончик - це парк Слов"янський, що біля Автостанції, а вежа - то Дзвіниця Успенського собору

    ВідповістиВидалити
  5. Молодчинка, вітаю з подаруночками, ви на фото дуууже класні, віночок суперезний)))

    ВідповістиВидалити
  6. Привіт, ну нарешті я маю кілька хвилин :) Дуже гарно ви ходили в осінь! І ключниця в тебе вийшла - вищий клас. Стосовно питань - спробую розібратися, що там; мені приємно, що ви вважаєте мене якимось гуру :), але я теж не знаю геть усього, просто роблю так, як мене вчили, або теж експериментую, більш чи менш вдало.
    1) Колись вперше кракелюр я теж пробувала на ПВА. Вийшло, але не з першого разу :) Я не змивала, лишила так :)
    2) Не дуже зрозуміла причину "скручування", і на дереві в принципі теж ніколи не обезжирювала... Тільки скло або метал...
    Третього пункту в тебе немає :)))
    4) Про файл - це один з прийомів наклеювання серветки, але тоді змочену і розправлену пальцями серветку на файлі накладають на суху погрунтовану поверхню, прогладжують руками, виганяючи повітря, обережно знімають файл, і вже тоді зверху легенько промазують клеєм... Це так, як роблю іноді я. Взагалі, переважно клею суху серветку пензлем, промазуючи її поверху клеєм, або відразу акриловим лаком... Тобто під серветкою я не змазую клеєм. Але це не значить, що так не можна робити...
    5)Серветку обирати легко - головне, щоб вона тобі подобалася :) А от чому вона злилася? Якого кольору в тебе верхній шар фарби? Він ніби світлий, так що мало бути все гаразд... Це на темному фоні малюнок стає непомітним. Можливо, трохи перебили той малюнок великі коричневі тріщини... Але так же було задумано - з кракелюром! Величина тріщин залежить від товщини шару лаку і часу просушки. Точного часу і розміру ніхто ніколи не гарантує, все треба пробувати "на зуб". Знаю, що народ інколи безуспішно намагається досягнути саме такої величини (а вони виходять дрібнулі), так що в тебе дуже навіть "кракелюрно"!
    6) Загальний вигляд такий, який має бути у виробу з ефектом зістарювання - кракелюром! Тобто все так, як мало бути. Можливо, пухирці від товстого чи нерівномірного шару фарби чи кракелюрного лаку. Він дуже довго сохне, і може під світлою фарбою ще довго лишатися "живеньким", а однаковим шаром його нанести не дуже реально, тому у мене теж є такі місця. Не придирайся вже так, зістарені речі не можуть бути ідеально рівними, яскравими і без "родзинок" :)
    А взагалі - я вражена тим, що ти відразу взялася до такої складної і багатоетапної роботи, можна було тренуватися і на чомусь простішому, але ми труднощів не боїмося, так? :)))
    Ну і подарунки твої дуже зворушливі, це ж треба так розумти і прислухатися до коханої, щоб подарувати їй... купу пляшечок незрозумілих :) Але, якщо вони додають їй щастя... Вітаю вас із річницею, і успіхів! Рада була і буду допомогти, якщо потрібно.

    ВідповістиВидалити
  7. Ну, і я нарешті маю хвильку щоб подякувати тобі Олюню!(якщо можна так звернутися?)
    Мені, насправді дуже приємно, що ти позитивно оцінила мою роботу, це підбадьорює в подальшій творчості декупажу. Мені сподобалося в цій техніці працювати ))) і ...то да... легких шляхів ми не шукаємо )))
    Дякую за поради і за привітання!
    Сподіваюсь на допомогу у подальшому )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ого, який в мене коментар,тягне на цілий пост прямо :))) Домовились!

      Видалити
    2. А яка я була рада його читати. Тобі й уявити важко. З мене чоловік навіть сміявся! ))

      Видалити
    3. Тоді чоловіку привіт :) Пробую це уявити...

      Видалити
    4. Ну ти й швидка )))
      Обов"язково передам!

      Видалити